Estonský kringel

11. únor 2014 | 13.35 |

 upravila Lentilka vetsi_usmev

U Amélie jsem našla (pravda, před nějakou dobou) zajímavý recept. Už jsem třetí týden doma (nejdřív měla Slečna zánět močových cest, pak Batolečna rýmičku a kašlíček a odmítli ji vzít do školky a teď, když už to vypadalo, že bychom se zas mohly vrátit do procesu, začala skučet s ouškem... zed), barák mám uklizený tam a zase zpátky a ještě asi tak dvakrát dokola a už mám roupy se nudím. 

Těsto si dělám po svém, mám ho vyzkoušené a vím, že mi neprovede žádnou nepředvídanou zlotřilost. 

250 ml mléka

100 g másla nebo Hery (Hery, je před výplatou)

3 lžíce cukru krystal

2 lžíce vanilkového cukru (takže pět lžic krystalu, vanilkový zrovna není doma)

1 lžička soli

0,5 kg polohrubé mouky (ale tady jsem dala hladkou, aspoň v tomhle ohledu jsem se držela receptu mrk)

1 lžička instantního droždí

Všechno ve správném pořadí nalít a nasypat do domácí pekárny, zapnout program Těsto a hodinu dvacet se můžu kopat... Ehm - věnovat něčemu jinému. 

Další postup viz Amélie. Rozválet, potřít rozpuštěným máslem (Herou) smíchaným s cukrem a skořicí, zamotat váleček, podélně rozkrojit. 

Přesunout na plech. V tuhle chvíli nastal trochu problém. Herosladký blemc mi z toho vytékal, kapal a já TAK nesnáším opatlané ruce!! Měla jsem sto chutí recept zakončit ve stylu "za stálého míchání pomalu lijeme do záchodu".  Ale projevila jsem dostatek osobní statečnosti a vytrvala. 

krin

 Jen na motání kulatého věnce jsem neměla nervy. 

krin2

A co, aspoň se to bude líp krájet. 

Vykynout, upéct

krin3

Zasněžit cukrem

krin4

A okamžitě ochutnat. Jako kuchařka na to mám stoprocentní právo! smich

Fakt je to dobrý. Pokud bude chutnat i Příšerkám tak jako mně, zařadím ho do svého moučníkového (snídaňového, svačinového, "co nabídnout návštěvě") portfolia. usmev


                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

Aktualizace 14:20

  • z tohohle množství těsta by bylo vhodno spáchat copy dva
  • vyválet víc do tenka
  • víc skořice

A pomalu je na čase postavit na další těsto... vetsi_usmev

Zpět na hlavní stranu blogu

Hodnocení

1 · 2 · 3 · 4 · 5
známka: 0.00 (0x)
známkování jako ve škole: 1 = nejlepší, 5 = nejhorší

Komentáře

RE: Estonský kringel amelie00 11. 02. 2014 - 16:29
RE(2x): Estonský kringel lentilka 11. 02. 2014 - 17:47
RE: Estonský kringel kerria®pise.cz 11. 02. 2014 - 16:32
RE(2x): Estonský kringel lentilka 11. 02. 2014 - 17:50
RE: Estonský kringel hospodynka®pise.cz 11. 02. 2014 - 18:25
RE(2x): Estonský kringel lentilka 11. 02. 2014 - 19:47
RE: Estonský kringel mi-lada 12. 02. 2014 - 07:58
RE(2x): Estonský kringel lentilka 12. 02. 2014 - 08:03
RE: Estonský kringel valach-ostrawski®pise.cz 13. 02. 2014 - 09:35
RE(2x): Estonský kringel lentilka 13. 02. 2014 - 12:51
RE(3x): Estonský kringel valach-ostrawski®pise.cz 13. 02. 2014 - 13:46
RE(4x): Estonský kringel lentilka 13. 02. 2014 - 14:01
RE(5x): Estonský kringel valach-ostrawski®pise.cz 13. 02. 2014 - 16:44
RE(6x): Estonský kringel lentilka 14. 02. 2014 - 07:19
RE(7x): Estonský kringel valach-ostrawski®pise.cz 14. 02. 2014 - 10:00